راهنما
دانستنی های آب و هوا
آموزش
 
تماس با ما
نام :
تلفن :
ایمیــل :
پیغام :
صفحه اصلی / اخبار / آزمایش سریع و آسان آب با ایده پژوهشگر ایرانی

آزمایش سریع و آسان آب با ایده پژوهشگر ایرانی


ايده يک پژوهشگر ايراني ، فرايند دشوار و زمان بر آزمايش آّب را براي همه افراد جامعه آسان و امکان پذير کرده است .
گروهي از پژوهشگران دانشگاه مک مستر کانادا ، با حضور " سنا جهانشاهي انبوهي " دانشجوي دوره دکتري خود ، قرص کوچکي ساخته اند که مشکل سخت و طاقت فرساي آزمايش آب را حل به ساده ترين و در دسترس ترين شيوه حل مي کند .
آنها فرايند شيميايي و پيچيده لازم براي تاييد امنيت آّب را به يک قرص ساده کاهش داده اند .
در اين شيوه به جاي بردن آّب به آزمايشگاه ، آزمايشگاه به درون آّب برده مي شود و اين فناوري نجات بخش که نيازي به آزمايشگاه هاي پيشرفته ندارد در دسترس همه قرار مي گيرد .
ايده عرضه اين فناوري در يک فروشگاه به ذهن " سنا جهانشاهي انبوهي " دانشجوي دکتري مهندسي شيمي رسيد . وي در حال خريد متوجه نوارهاي تنفسي در قفسه هاي فروشگاه شد که مواد به کار رفته در آنها مي توانست کاربردهاي بيشتر و وسيع تري در بهداشت داشته باشد .
انتظار مي رود اين فناوري با آزمايش کردن آب در مناطق دور افتاده و در حال توسعه که زير ساخت هاي آزمايش آّب وجود ندارد بسيار اميدوار کننده باشد .
اين پژوهشگران اکنون شيوه اي ابداع کرده اند که ميزان دقيقي از آنزيم و ديگر عوامل فعال موجود در نوار تنفسي که براي آزمايش آّب لازم بودند را در يک قرص کوچک قرار مي دهد .
به گفته آنها ، هر کسي در هر جايي مانند روستاها مي تواند اين قرص را در آب بيندازد و از سالم بودن آب مطمئن شود .
ماده اصلي اين فرايند که Pullulan نام دارد وقتي خشک است به شکل جامد ديده مي شود و از عوامل حساس در برابر اکسيژن و تغييرات دمايي که مي تواند طي تنها چند ساعت از بين بروند محافظت مي کند .
اين عوامل حساس تاکنون مي بايست در دماي بسيار سرد نگهداري مي شدند و براي حمل ونقل شان نيز از حباب هاي پوشيده در يخ خشک استفاده مي شد که هزينه مصرف آن را بسيار بالا مي برد و از اين رو استفاده از آنها دشوار اغلب بي فايده بود .
اين شيوه جديد که نتايج آن در نشريه Angewandte Chemie منتشر شده است زمينه هايي براي استفاده هاي وسيع تر فراهم آورد مانند صنعت بسته بندي که مي تواند در صورت فساد مواد غذايي ، تغيير رنگ دهد .
اين شيوه جديد امکان ذخيره شدن همين مواد را به طور مجازي در يک قرص کوچک که به راحتي در آّب حل مي شود به مدت چندين ماه در هر جايي فراهم مي آورد .


تاريخ ثبت خبر : ۱۳۹۳/۴/۳
منبع : نشريه مهندسي آب